Vakarinės suknelės

Patarimai, kaip išsirinkti vakarinę suknelę

„Įvaizdis yra vizitinė kortelė, kuria kuriame norimą įspūdį aplinkiniams“ yra pasakiusi L. Vėželienė. Tad nesuklyskime renkantis...

vakarines sukneles vakarine suknele vakarinės suknelės

Ar ir Jums pažįstama situacija, kai artėjant šventiniam vakarui peržiūrite spintą ir…skėstelite rankomis, nes juk NĖRA KĄ APSIRENGTI!? Veikiausiai taip. Ką gi, kad daugiau taip nenutiktų, pasidalinsime patarimais, kaip išsirinkti tinkamą vakarinę suknelę. Pradėti derėtų nuo kvietime į renginį nurodyto aprangos kodo (angl. dress code), kurio paisyti – labai svarbu. Vakariniai drabužiai skirtingai apibūdinami norint pabrėžti jų išskirtinumą, kuo tiksliau nurodyti pageidaujamos aprangos stilių, todėl nurodyto aprangos kodo laikymasis – tai pagarba vakaro šeimininkui.

Nors aprangos kodas gerokai susiaurina vakarinės suknelės paieškų ratą, išsirinkti vis tiek gali būti ne taip lengva, kaip atrodo – net ir konkretaus stiliaus vakarinių suknelių asortimentas yra labai platus. Na, bet kas neieško, tas neranda, tad išsiaiškinus, kokia suknelė reikalinga (jei aprangos kodas nenurodytas kvietime, rekomenduojame būtinai pasiteirauti apie tai vakaro organizatoriaus) – ilga su žeme besidriekiančiu šleifu ar klasikinė trumpa, kokteilinė suknelė, metas rinktis labiausiai Jums tinkančią. Juk ne paslaptis, kad moterys nori ne tik puikiai atrodyti, tačiau tiesiog visus pakerėti savo žavesiu. Tinkamai parinkta vakarinė suknelė priverčia moterį spindėti ne tik išore, bet ir vidumi.

Ką gi, pradėjus rinktis iš konkrečių modelių, kone svarbiausia taisyklė – apranga turi išryškinti privalumus, o trūkumus – maskuoti. Taigi, vakarinė suknelė turi būti parinkta pagal moters figūros tipą:

  • jei norite atrodyti aukštesnė, rinkitės suknelę, kurios talija yra paaukštinta ir baigiasi ties krūtine. Atkreipkite dėmesį ir į ilgį – suknelė turėtų būti iki kelių, jos apačia – lengvutė, paprasto dizaino, nes priešingu atveju gali storinti. Tokio modelio vakarinės suknelės optiškai ilgina moters siluetą.
  • Jei norite atrodyti lieknesnė ir grakštesnė, patariame rinktis vakarinę suknelę, kuri priglunda ties krūtine ir tokiu būdu paryškina liekniausią moters kūno dalį. Nepamirškite iškirptės – ji turi būti gana gili, bet elegantiška, neiššaukianti. Labiausiai šiuo atveju tinka V formos variantas, kur nukreipiamas dėmesys į pečius, paryškinamas jų plotis, todėl talija optiškai atrodo grakštesnė.
  • Norinčioms pabrėžti moterišką siluetą ir subtilius jo linkius, rekomenduojame rinktis suknelę, pasiūtą iš lengvai krintančio audinio. Gražiausiai atrodysite, jei viršutinė suknelės dalis bus ant petnešėlių, o apatinė – įstrižo kirpimo.
  • Jei Jūsų tikslas – vizualiai mažesnė klubų apimtis, vakarinės suknelės apatinė dalis turėtų būti platėjanti – trapecijos formos. Tokio modelio suknelė dailiai priglus prie talijos, ją paryškins. Ši grakšti linija tęsis iki pat plačiausios klubų vietos ir nuo čia ims platėti. Vis dėl to, persistengti ir pulti į kraštutinumus nereikėtų – nesirinkite suknelės, kurios apatinė dalis ypatingai plati. Tokiu atveju ji gali ne maskuoti norimas vietas, o priešingai – optiškai storinti. Viršutinė suknelės dalis turėtų būti gilesne iškirpte.
  • Siauresnių pečių efektą pasieksite pasirinkusios vakarinę suknelę iš šifono, kurios apatinė dalis – plati, turinti formą, o viršutinioji – laisvomis, trumpomis rankovėmis. Norėdamos optiškai susiaurinti pečius, niekada nesirinkite tokių suknelių, kurias vilkint pečiai būtų apnuoginti, bet nedenkite jų ir sunkiais audiniais.
  • Galiausiai, jei Jūsų siekis – vizualiai mažesnė rankų apimtis, siūlome rinktis suknelę platesnėmis arba ilgomis rankovėmis. Šis sprendimas užmaskuos trūkumus, bet kad neprarastumėte moteriško žavesio derėtų pabrėžti kurią kitą vietą ir rinktis vakarinę suknelę gilia iškirpte ar atvira nugara.

Na, o kai atrandate pagal savo figūros tipą labiausiai tinkančią suknelę ir nusprendžiate, kokio modelio drabužio norite, metas apsvarstyti dar vieną svarbų dalyką – suknelės spalvą. Suknelės spalva lygiai taip pat gali paslėpti arba pabrėžti trūkumus, todėl rinktis reikėtų atsakingai. Žinoma, pirmiausia atsižvelkite į tai, ar ji nenurodyta kvietime, jei ne – suknelės spalvą reikia derinti pagal moters plaukų, akių bei odos spalvą.

Dar vienas svarbus patarimas – viršutinių drabužių pasirinkimas. Jie taip pat turi derėti prie vakarinės suknelės. Žiemos metu geras sprendimas galėtų būti manto ar puskailiniai, o vasaros – lengvutis, permatomas šalis.

Ir visų svarbiausia – nebijokite eksperimentuoti! Išdrįskite atrasti sprendimą, kuris atskleis ne tik išorinį, bet ir vidinį Jūsų grožį. Juk niekas moters nepuošia labiau, nei nuoširdi, plati šypsena.

Susisiekite dėl vakarinių suknelių