Rankų darbo vestuvinės suknelės

Vestuvinė suknelė – kaip rasti tinkamiausią?

Visos nuotakos yra išskirtinės savo stiliumi ir figūra. Bendradarbiaujame su geriausiais gamintojais, todėl galime pasiūlyti platų modelių ir audinių asortimentą – salone turime tiesaus modelio suknelių, žuvytės silueto, pūstų, „A“ formos, graikiško stiliaus, trumpų iki kelių ir kitokių. Kiekviena nuotaka vestuvių dieną siekia atrodyti stulbinamai ir sužavėti aplinkinius, o mes padedame joms atsiskleisti, pagelbėdamos išsirinkti šventinį rūbą. Svarbiausi dalykai, į kuriuos kreipiame dėmesį, yra nuotakos pageidavimai, vestuvių vieta, metų laikas ir biudžetas.

   

   

                                             

Renkantis vestuvinę suknelę rekomenduojame vadovautis pagrindine drabužių pasirinkimo taisykle – suknelė turi paryškinti figūros privalumus ir paslėpti jos trūkumus. Tai yra esminiai dalykai, į kuriuos reikėtų kreipti daugiausiai dėmesio. O nuo ko reikėtų pradėti? Pradėkite nuo suknelės kirpimo, silueto, kuris turi atitikti nuotakos figūros tipą. Pastarųjų yra gana įvairių (tai ir tiesaus kirpimo vestuvinės suknelės, ir pūstos, žuvytės silueto, graikiško stiliaus, „A“ formos ir dar daugelis kitų modelių), todėl svarbu žinoti pagrindinius kriterijus, pagal kuriuos siūloma rinktis suknelę, kad vestuvių dieną nuotaka iš tiesų atrodytų stulbinamai ir žavėtų aplinkinius. Čia daugiausiai dėmesio reikėtų skirti kiekvieno modelio ypatybėms.

  • Tiesaus kirpimo suknelės. Šio modelio suknelės maloniai krenta ir elegantiškai priglunda prie nuotakos kūno, taip išryškindamos figūrą ir pabrėždamos jos privalumus. Tiesaus kirpimo suknelės yra gana universalus pasirinkimas, nes jų iškirptės gali būti kokio tik norima gylio bei formos. Taip pat laisvai rinktis galima ir rankovių dizainą, tad nuotakoms – visos galimybės išreikšti savo fantaziją: mėgstančios romantiškas detales gali rinktis laivelio formos iškirptę bei kiek ilgesnes rankoves, o norinčios išryškinti seksualumą, tačiau išlikti ir elegantiškos tikrai nesuklys nusprendusios vilkėti tiesaus kirpimo suknelę ant petnešėlių.
  • „A“ formos vestuvinės suknelės. Tai dar vienas labai populiarus vestuvinių suknelių modelis, išsiskiria subtilumu ir elegancija. „A“ formos vestuvinės suknelės taip vadinamos dėl kirpimo subtilybių ir dekoruoti naudojamų siūlių, kurios driekiasi per pečių, krūtinės bei liemens linijas ir tokiu būdu sudaro A raidės formą. Šio modelio suknelės tinka įvairaus sudėjimo moterims, nes nėra ryškių, per juosmenį einančių linijų, todėl vilkėdama „A“ formos vestuvinę suknelę žemesnė nuotaka atrodys aukštesnė, stambesnė – laibesnė. Be to, vilkėdama tokią suknelę figūros trūkumus nesunkiai užmaskuos ir platesnius klubus turinti nuotaka, mat apatinė suknelės dalis nėra aptempta, todėl nuotaka gali jaustis ne tik gražiai, bet ir patogiai. Viršutinė šio modelio suknelių dalis – prigludusi prie kūno, taigi išryškina krūtinę. Tolygiai platėdama į apačią „A“ formos suknelė pabrėžia ir juosmenį. Svarbiausia, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis šio modelio suknelę, tai sijonas, kuris yra pagrindinis šio modelio suknelių akcentas. Na, o pasirinkimas išties gausus. Sijonas gali būti: skirtingo ilgio (virš kelių, ligi kelių ar žemiau jų), įvairių formų (ovalus, flamenko stiliaus ir kt.) bei pločio (sijono plotis, arba pūstumas, gali būti keičiamas reguliuojant pasijonį.
  • Žuvytės silueto suknelės. Tai modelis, kuris elegantiškai priglunda prie viso nuotakos kūno – nuo krūtinės iki pat kelių, o apatinė dalis – pūsta, taigi žuvytės silueto vestuvinės suknelės – tai puikus pasirinkimas toms, kurios nori pabrėžti savo kūno linijas ir figūros privalumus. Šio modelio suknelių rankovės ir iškirptės gali būti skirtingų tipų, taigi nuotaka gali rinktis pagal tai, kurias kūno vietas nori labiau apnuoginti, ar pridengti. Tačiau net ir pasirinkusi, iš pirmo žvilgsnio, santūrų variantą – suknelę uždaru viršumi ar visai nežymia iškirpte bei ilgomis rankovėmis – nuotaka vis tiek atrodys gundančiai.
  • Graikiško stiliaus vestuvinės suknelės. Skiriamasis šių suknelių bruožas – paaukštinta juosmens dalis, kuri palaipsniui pereina į sijoną. Šis modelis puikiai atrodo kvadratine iškirpte bei plačiomis rankovėmis arba petnešėlėmis, tačiau pastarųjų variantai neribojami – galima rinktis tiek modelį be rankovių (ypač tuo atveju, jei vestuvės vyksta šiltuoju metų laiku), tiek rankovėmis per visą rankos ilgį (šis sprendimas itin praktiškas atvėsus orams). Kalbant apie graikiško stiliaus suknelių apatinę dalį – tai kone didžiausias šio modelio suknelių privalumas, mat ji gali būti derinama pagal figūrą ir būti pritaikyta beveik kiekvienai nuotakai. Sijonas gali būti laisvas, lengvai krentantis, taip pat ir siauras, tiesaus kirpimo, todėl suteikia galimybę paslėpti daugelį figūros trūkumų: platokus klubus, per trumpas kojas ir kt. Būsimoms nuotakoms, kurių krūtinė didesnė, reikėtų ypatingą dėmesį skirti viršutinei suknelės sričiai – rekomenduojama rinktis kvadratinę iškirptę, kuri optiškai mažins apimtį. Graikiško stiliaus vestuvinės suknelės yra tinkamiausias sprendimas ir nuotakoms, kurios laukiasi – šio modelio suknelė ne tik itin dailiai maskuoja pilvuką, bet ir jo nespaudžia. Be to, šios suknelės nevaržo judesių, taigi suteikia galimybę patogiai jaustis visos vestuvių šventės metu.
  • Vestuvinė suknelė „Transformeris“ – tai dvi suknelės vienoje. Dažniausiai pasirenkama trumpa priglundanti suknelė, ant kurios uždedamas ilgas (permatomas arba ne) sijonas. Puikus pasirinkimas nuotakoms, norinčioms vestuvių dieną atrodyti išskirtinai.

Nors renkantis vestuvinę suknelę svarbiausia atsižvelgti į figūros tipą, nereikėtų pamiršti ir kitų dalykų: ceremonijos ir visos šventės stiliaus bei vietos, nes tik taip išvengsite nepatogumų. Juk, pavyzdžiui, net jei nuotakai labiausiai tinka suknelė su šleifu – vestuvėms vykstant atviroje erdvėje, lauke vargu ar tai bus pats tinkamiausias ir patogiai jaustis leidžiantis pasirinkimas.

Tai – esminiai patarimai, galintys padėti išsirinkti tinkamiausią vestuvinę suknelę atsižvelgiant į kiekvieno modelio specifiką bei figūros ypatybes, tačiau reikėtų pridurti, kad nederėtų pamiršti ir nuotaikos įvaizdžio, visų puošmenų ir akcentų (suknelės, batelių, nuometo, papuošalų ir kt.) harmonijos. Tik skoninga jų dermė suteiks galimybę pasiekti geriausią rezultatą ir vestuvių dieną jaustis bei atrodyti nepakartojamai.

Susisiekite dėl vestuvinių suknelių